Annonce:

Så mange tusinde gange tabes gods på de danske veje

Især om sommeren tabes ting på de danske veje. Men hvor mange gange er Vejdirektoratet egentlig ude for at rydde op efter os?

Annonce:

Sommeren er højsæson for tabte genstande på vejene, og Vejdirektoratet har travlt med at rydde op efter uheldige trafikanter, der ikke har fastspændt deres gods korrekt. Ofte er det cykler, haveaffald og papkasser, der ender på kørebanen, hvilket kan være farligt for andre trafikanter.

Det er ikke sjældent, at man støder på uventede objekter på vejene. Det kan være en metalstige, der ligger på tværs af vejbanen, eller dækrester, som tvinger bilister til at undvige pludseligt. Nogle gange er det mindre genstande, som et stykke flamingo, der svæver rundt og skaber uro.

Udover at udgøre en sikkerhedsrisiko kan disse tabte genstande også skabe kø og medføre et samfundsøkonomisk tab. Hver gang Vejdirektoratet skal afspærre et spor og fjerne tabte genstande, koster det mellem 1.200 og 1.500 kroner.

LÆS OGSÅ: Kinesisk mærke rammer Danmark med 5 helt nye modeller

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Stine Bendsen, afdelingsleder for Vejdirektoratets Trafikcenter, understreger vigtigheden af at sikre gods korrekt: ”Jeg kan ikke understrege ofte nok, hvor vigtigt det er, at man fastspænder sin last ordentligt. Når der ligger løse genstande på kørebanen, skaber det farlige situationer, hvis nogen kører ind i dem, men det skaber også uro blandt trafikanterne, der bremser op eller forsøger at undvige.”

Vejdirektoratet opfordrer til at tjekke trailere og cykelstativer en ekstra gang for at undgå disse farlige situationer. Hvis politiet opdager, at gods ikke er fastgjort korrekt, kan det resultere i en bøde.

Mellem 200 og 500 gange om måneden rykker Vejdirektoratet ud for at håndtere tabt gods, der anses som akut farligt. Problemet er især udtalt i sommerhalvåret, hvor mange kører med trailere fyldt med haveaffald og byggematerialer i forbindelse med renoveringsprojekter.

Genstandene, som tabes på vejene, kommer ofte fra varevogne og lastbiler, men også fra almindelige bilister, der ikke har sikret deres gods korrekt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tabte genstande forekommer oftest på de store motorveje i hovedstadsområdet, men også Østjyske Motorvej har et højt antal udkørsler for at fjerne tabt gods.

Stine Bendsen opfordrer trafikanter til at være ekstra forsigtige, hvis de ser tabte genstande på vejene, og kontakte Vejdirektoratets Trafikcenter på tlf. 80 20 20 60, hvis det udgør en umiddelbar fare. Hvis genstandene ligger i nødsporet eller langs vejkanterne, kan man bruge Vejdirektoratets app “Giv et praj” til at rapportere det.

Sidste år blev Vejdirektoratets afspærringsvogne sendt ud 4.183 gange for at fjerne tabt gods. Det understreger, hvor vigtigt det er at fastspænde sin last korrekt, så vejene forbliver sikre.

Mere fra Vejdirektoratet her!

Annonce:

Bemærk: Artiklen er baseret på en pressemeddelelse. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende afsender.

Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:

Populære

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Flere populære artikler

Annonce:

Læs også