Reklame:

Max Verstappen truer med at forlade Formel 1

Den unge hollænder har fået nok af sportens nye darling. Faktisk er verdensmesteren så træt af det, at han truer med at trække sig.

Sprintløb er det nye i Formel 1. I 2023-sæsonen er antallet af de korte løb fordoblet fra 3 løbslørdag til nu seks af slagsen. Men det er ikke alle kørerne der bryder sig om den idé. En af den dem er den regerende verdensmester.

Faktisk har Red Bulls Max Verstappen så lidt fidus til sprintløbene, at han truer med at forlade Formel 1, hvis der kommer mere af den slags. Det skriver både The Guardian og The Independent.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Samme medier kan dog også fortælle, at Formel 1-løbsledelse faktisk overvejer at gøre mere ud af sprintløbene. En af løsningerne kan være flere løb.

– Selv hvis du ændrer formatet, synes jeg ikke, at det er i Formel 1’s DNA at køre den slags sprintløb. Jeg håber ikke, at der kommer for mange ændringer, for så kommer jeg ikke til at være her længe, siger Max Verstappen ifølge The Guardian.

LÆS OGSÅ: Bilmærke-direktør advarer: “Der er IKKE råstoffer nok til alle elbiler”

Flere sprintløb er dog kun en af mange overvejelser, Formel 1-ledelsen gør sig. En anden mulighed er en ekstra kvalifikationsrunde om lørdagen, som kørerne skal bruge for at sikre sig den bedst mulige placering i forud for starten til netop sprintløbene.

Reklameblok:




Det giver Verstappen dog heller ikke meget for. I stedet bør hele Formel 1 slankes og kun køre på lørdage og søndage, mener hollænderen.

– Vi er på vej ind i en sæson, hvor vi kan have 24 eller 25 løb. Og hvis der kommer flere, er det ikke dét værd for mig. Det vil jeg ikke bryde mig om.

– Formel 1 handler om at få mest muligt ud af kvalifikationen og have en fantastisk søndag over en lang løbsdistance. Det er sportens DNA, og jeg forstår ikke, hvorfor vi skal ændre det, siger han.




Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?