Mange forældre er med på ulovlig forsikringsfinte


Hver fjerde forældre mener, at det er okay, at de ejer barnets bil. Altså på papiret.

Det viser en ny undersøgelse, som som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige. Men den går ikke. I hvert fald ikke, når det kommer til forsikringen.

Alligevel mener hver fjedre forældre, at det er fint, at hjemmeboende børn har biler stående i netop forældernes navne for på den måde at spare penge.

LÆS OGSÅ: Skolestart i august: Curlingforældre blæser på trafikregler

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Blandt forsikringsselskaberne er den finte også kendt som ‘børnebiler’. 59 procent af de adspurgte svarer i undersøgelsen, at den ulovlige finte, som blandt forsikringsselskaber er kendt som såkaldte ‘børnebiler’, ikke er i orden. Mens 27 procent mener, at er fint.

14 procent har tilkendegivet, at de ‘ikke ved det’, da de blev spurgt.

– Alle forældre vil som udgangspunkt gerne hjælpe deres børn, men i det her tilfælde er det hverken en hjælp til barnet eller en selv. Prisen på forsikringen afspejler risikoen for at ende i et uheld, og hvis skaden sker, og der er snydt med oplysninger om den primære bruger af bilen, kan det både ende med en voldsomt reduceret erstatning og i værste tilfælde en politianmeldelse, siger Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige, i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk