Lister LFP er verdens hurtigste SUV

Katten med byens længste klør hedder Lister LFP

Se godt på billederne af SUV’en her. Det ligner en Jaguar F-Pace, ikke? Tja, det er kun lidt af sandheden. Lister LFP er godt nok baseret på den britiske SUV, men den får selv F-Pace SVR til at ligne en tam huskat med tilbagetrukne klør og halen mellem benene.

Lister har ikke fortalt om alle bilens detaljer, men den første information fra fabrikken tyder på, at vi her har at gøre med en vildkat i monsterstørrelse. LFP, som formentlig står for Lightning F-Pace, vil nemlig bruge samme kompressorladet fem liters V8’er som F-Pace SVR.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: LEGO bygger Bugatti Chrion i 1:1 – tophastighed 20 km/t

Men hvor SVR’eren ‘kun’ yder 542 hestekræfter og, skal Lister have fundet 670 hypper i samme motor. Det sender LFP over 322 kilometer i timen, hvis personen bag rattet tør vel at mærke.

Den fire liters twinturbo V8’er i Lamborghini Urus har (igen,red.) ‘kun’ 650 hestekræfter – så er det sammenligningsgrundlag ligesom på plads.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

LÆS OGSÅ: Sådan lyder en Audi R8 med fire cylindre og 650 hk

Heldigvis udstyrer Lister LFP’eren med det, nogen måske vil kalde overdimissionerede keramiske bremseskiver i kulfiber, så farten kan holdes lidt i nakken.

Er det noget for dig, så tager den genfødte Jaguar-tuner allerede nu mod forudbestillinger på LFP. Men regn med et vildt prisskilt for opgraderingen af kattedyret. Thunder, som er Listers fortolkning af F-Type Coupe, koster fra 140.000 engelske pund – det er 27.000 pund mere, end hvad Jaguar skal have for en absolut top-udstyret SVR.

 

Reklameblok:

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!