Reklame:

Lastbilchauffører i ny protest: Kører ekstremt langsomt på vejene

En gruppe lastbilchauffører har ikke lagt vreden over en ny vejafgift for lastbiler på hylden – nu har de taget en ny protestform i brug.

De har allerede demonstreret foran Christiansborg og blokeret vejene i lastbiler. Lige lidt har det dog hjulpet, og i denne uge vedtog et flertal i Folketinget en meget omstridt vejafgift for lastbiler.

Aftalen betyder, at staten skal have 1,3 kr. pr. kilometer lastbiler kører på de danske veje fra 1. januar 2025. Regeringen anslår, at den nye afgift fjerner hver 10. lastbil fra vejene.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men det bliver også en dyr omgang. Den nye afgift, som politikerne vurdere vil spare 0,4 millioner ton co2 om året fra 2030, vil koste statskassen 300 mio. kr. i administrationsomkostninger hvert år.

Hos mange vognmænd og chaufføren er den nye afgift, som kaldes en skjult skat, heller ikke faldet i god jord. Senest skriver presse-fotos.dk, at chaufførerne er hoppet over i privatbiler, som de kører over Lillebæltsbroen i sneglefart.

LÆS OGSÅ: Er Johanne Danmarks mest uheldige bilist – flagstang truede køreprøven

Hastigheden er ikke over 60 km/t, om det får noget budskab til at trænge igennem til Christiansborg, er svært at spå om. Afgiften er da også allerede vedtaget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?