Lamborghini fejrer kæmpe milepæl: Urus nr. 20.000 er bygget


Italianernes bedst sælgende model nogensinde runder et skabt hjørne.

Det går godt i Sant’Agata. Rigtig godt faktisk. I hvert fald kan Lamborghini nu fejrer, at Urus nummer 20.000 har fået asfalt under hjulene. Og det selvom man nok skal trække et par stykker fra. De har ligget på Atlanterhavets bund, siden fragtskibet Felicity Ace sank i begyndelsen af marts.

På danske plader koster en Urus fra 4 millioner kr., når afgiften er betalt. Alligevel har der ifølge databasen på nrpla.de været indregisteret 39 Urus i Danmark siden 2018, hvor modellen blev præsenteret. Og på de fire år har Lamborghini haft travlt. For selvom størstedelen af bilerne unægteligt er kørt uden om Danmark, er SUV’en en kæmpe succes for italianerne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Faktisk har Lamborghini måttet hyre over 500 nye ansatte og udvide fabrikken fra 80.000 til 160.000 kvadratmeter bare for at kunne følge med efterspørgslen. Urus nr. 20.000 er bestilt i farven Viola Mithras, den har panaroma-tag, sorte bremsekalibre og en 4-liters V8’er med 650 hestekræfter. Bilen skal køre rundt i Azerbaijan.

Et facelift af modellen er lige på trapperne. Vi forventer, den får tilnavnet ‘Evo’ og endnu flere hestekræfter fra V8’eren. Alt sammen før den – formentlige – bliver afløst af en elbil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk