KIA: Vi vil lancere to nye elbiler… om året!

Foto: Kia

Elbilerne kommer. Faktisk er de har allerede, og hos Kia har man pænt meget fart på.

Elbilen Kia EV6 kørte fornyelig afsted med titlen som ‘Årets bil i Europa 2022’. Men det er ikke nok for Kia, som nu melder ud, at man vil lancere to nye elbiler om året fra 2023 og til 2027. Altså i alt 14 nye biler.

Hvad, hvordan og hvor er forsat uklart. Men Kia oplyser, at man i hvert fald kommer med en pickup og en ‘prisvenlig’ personbil. Men vi ved, at planerne også inkluderer den store (nærmest gigantiske SUV) EV9. Men hvornår den lander på markedet, og om den overhovedet kommer til Danmark, vides endnu ikke. Men Kia vil dog allerede nu gerne fortælle, at bilen går fra 0 til 100 på cirka fem sekunder og vil have en rækkevidde på 540 kilometer på én opladning.

Kias mål er, at man i 2030 ud af en produktion på fire millioner biler sælger mindst 1,2 millioner elbiler. Tidligere havde man dog ‘kun’ planer om at lancere 11 nye elbiler frem mod 2027.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Foto: Kia
Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk