Annonce:

Kendt fra TV – popstjernes Lamborghini solgt for kæmpe beløb

Den medvirkede i Top Gear helt tilbage i 2003. Nu er popstjernen Jay Kays Lamborghini Miura solgt for en uhyggelig stor sum penge.

Besøg vores annoncør:

Der er bred enighed om, at Lamborghini Miura var verdens første superbil. Men ikke bare det, da den kom frem i 1966, blev den af flere også kaldt verdens smukkeste bil. Nu har popstjernen Jay Kay solgt sit eksemplar.

Den 54-årige brite hittede med bandet Jamiroquai på numre som Virtual Insanity og Cosmic Girl. I musikvideoen til sidstnævnte spiller en lilla Lamborghini faktisk en central rolle.

Men nu er det Jay Kays Miura, det skal handle om. Eller rettere sagt: Jay Kays tidligere Miura. For popstjernen har solgt den 52 år gamle bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

En bil han faktisk selv købte oven på succesen med netop Cosmic Girl. Bilen er én af bare 150 eksemplarer af Miura SV, og auktionshuset RM Sotheby’s har netop haft den under hammeren.

LÆS OGSÅ: Marius tabte 55.000 kroner – “Min bil er for ny”

Men længe før det medvirkede bilen faktisk i noget af det første Top Gear. Altså efter programmets relancering med Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond som værter.

– Bilen er så meget forud for sin tid. Det er en vidunderlig, vidunderlig ting, sagde Jay Kay om bilen, da han gæstede Top Gear.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvor meget Kay end holdt af bilen, endte han faktisk selv med at sælge den til en anden britisk bilsamler. Og det er ham, der nu har indkasseret 4,9 millioner dollar for bilen. Det svarer til 34,2 millioner danske kroner.

For den slags penge har den nye og indtil videre anonyme ejer fået sig en 3,9-liters V12-motor med 385 hestekræfter, der flytter Miuraen fra 0 til 100 km/t på 5 sekunder rent og til en tophastighed på 280 km/t.

Det er måske højest moderat i dag. Men i 60’erne var det helt uhørte præstationer for en gadebil. Den slags hørte til på racerbanerne.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Miuraen havde i øvrigt forladt ‘samlebåndet’, da mærkets grundlægger Ferruccio Lamborghini mistede kontrollen med Lamborghini i 1973. Bilmærket havde hele seks ejere, før Volkswagen overtog butikken i 1998. Resten er historie. Om end særdeles veldokumenteret historie.

LÆS OGSÅ: Bilmærker tilbagekalder elbiler på grund af tre skruer

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler