Annonce:

Marius tabte 55.000 kroner – “Min bil er for ny”

Marius Jensen er en frustreret mand. Hans bil er nemlig så ny, at den rammes af skatteregler, der dræner hans økonomi for 55.000 kroner.

Besøg vores annoncør:

At købe en bil er generelt en dårlig investering. Men ikke desto mindre en investering de fleste er villige til at æde tabet på. For Marius Jensen ser det dog ekstra sort ud.

Nordmanden står nemlig til at miste 55.000 norske kroner svarende til 36.000 danske kroner, fordi hans bil er så ny, at den falder for en særlig skatteregel.

Nordmænd kan, som reglerne er i dag, gratis omregistrere varebiler til personbiler. Det kræver blot, at bilen er fra før 2014 og i øvrigt er mindst 10 år gammel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det troede Marius Jensen også, at den Toyota Hilux, han har købt, var. For forhandleren havde fortalt ham, at bilen er fra før 2014.

LÆS OGSÅ: 29 procent af alle elbil-ejere vil tilbage til benzinbilen

Det fortæller Toyota-ejeren til Motor.no.

Forhandleren havde bare ikke fortalt Marius Jensen, at bilen oprindeligt kom til Norge som brugtimport. Bilen blev derfor først registreret i Norge i 2016 og er altså omfattet af de nye regler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det vidste Marius Jensen dog ikke, før myndighederne gav ham besked på, at omregistreringen vil koste ham 55.000 kroner. Det vil først være gratis i 2033.

Af samme grund har Marius Jensen klaget til det norske forbrugerklagenævn, der har givet ham ret i, at købsaftalen er indgået under andre betingelser, end han troede. Derfor kan købet også ophæves, mener myndighederne.

Forhandleren, der tilmed pralede over at have solgt Marius Jensen en bil på Facebook, har dog flere problemer. Den forkofanger, der sidder på Toyota’en, viser sig nemlig slet ikke at kunne gå igennem et syn.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Bilforhandleren, der ikke reagerede på hverken Forbrugerklagenævnets afgørelse eller Motors henvendelser, har dog selv trukket Marius Jensen i retten, fordi sagen er endt i medierne.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler