Reklame:

Amerikanere i chok: “I Danmark skal man bestå en køreprøve for at køre med manuelt gear”

I mange landet – ikke kun Danmark – gør man forskel på biler med manuelt og automatgear. 

Danmark deler godt nok ikke landegrænse med England. Men når det kommer til et særligt punkt i trafikken, ser vi alligevel ens på tingene.

At tage kørekort til biler med manuelt gear er nemlig slet ikke det samme som at tage kørekortet i en bil med automatgear. Indlysende for de fleste. I hvert fald europæere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Alligevel kommer det tilsyneladende bag på nogle amerikanere, at reglerne er anderledes kloden rundt.

Det amerikanske medie Motor1 skriver, at hverken vi eller englænderne er ene om at ‘gøre forskel på folk’, når det kommer til spørgsmålet om manuelt eller automatgear.

LÆS OGSÅ: Jysk bilforhandler tiltalt for svindel – “Han har solgt 73 stjålne luksusbiler”

Der stilles lignende krav til køreskoleelever i Bulgarien og Rumænien. Men faktisk er reglerne de samme på et helt andet kontinent. Nemlig i Australien. Japanerne kører efter samme regelsæt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Også selvom automatgearet i stadigt større grad fortrænger muligheden for tre pedaler i nye biler. Herhjemme valgte 53 procent af alle bilister, der købte fabriksnye biler i 2020, eksempelvis automatgear.

Det viste tal fra De Danske Bilimportører, og bare et år senere var 6 ud af 10 alle nye biler på de danske veje udstyret med automatgear. En af forklaringerne herpå kan være elbilens stigende popularitet.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?