Annonce:

Nu fortryder Ford også – vil ikke kun bygge elbiler i 2030

Ford er blot det seneste af en lang række bilmærker, der fortryder tidligere ambitiøse mål om kun at bygge elbiler i 2030.

Vi skal ikke længere tilbage end februar 2021 for at finde et Ford, der stod fast på, at det var slut med forbrændingsmotoren.

Eller i hvert fald næsten. Ford ville således kun sælge rene elbiler i Europa i 2030, sagde de. Men nu har piben fået en helt anden lyd.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Automotive News.

Martin Sander, der er general manager for Ford i Europa, siger, at forbrændingsmotoren tages med ind i det næste årti.

LÆS OGSÅ: Skoda trodser forbud – vil bygge benzinbiler efter 2035

– Hvis vi ser en stærk efterspørgsel på eksempelvis hybridbiler, vil vi bygge dem, sagde Sander på Financial Times’ Future of the Car-møde i London i denne uge.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samme Martin Sander indrømmer, at efterspørgslen på elbiler ikke har været den, Ford havde regnet med.

Den stadigt svagere efterspørgsel har da også allerede fået konsekvenser. Ford taber ikke alene millioner af kroner på hver elbil, mærket bygger. Der må også skæres kraftigt ned i produktionen.

Til gengæld kunne Ford i april måned meddele offentligheden, at man på den måde i første omgang undgår fyringsrunder. Det står i skærende kontrast til konkurrenternes træk.

Tesla fyrede i samme måned 10 procent af alle ansatte på globalt plan. Og det kriseramte Fisker, hvis Østrig-afdeling frivilligt har søgt konkursbeskyttelse, har varslet alle ansatte, at de bliver fyret. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Tilbage hos Ford harmonerer den nye udmelding klart bedre med administrerende direktør Jim Farleys seneste udmelding, om at bilmærket ‘altid vil have en V8-motor på programmet’. Om så vi skal være de sidste med det, lød det fra direktøren.

Omvendt ser Ford modelprogram, når det kommer til diesel- og benzinbiler, tyndere og tyndere ud. Focus’en lever på lånt tid til 2025, Fiesta og Mondeo er allerede skrottet. Det samme er tilfældet for både S-Max og Galaxy.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler