Reklame:

Jysk bilforhandler tiltalt for svindel – “Han har solgt 73 stjålne luksusbiler”

En konkursramt bilforhandler risikere en seriøs straf, hvis han dømmes for alt i det anklageskrift, der nu er rejst mod ham. 

Opdatering: 02.08.2023: Bilforhandleren  Kenneth Falke Theil er blevet dømt. Han har selv indrømmet svindlen.

Den jyske bilforhandler Kenneth Falke Theil, der for længst er gået konkurs, har fået noget af en sag på halsen. Både politiet og anklagemyndigheden mener nemlig, at han har solgt 73 stjålne luksusbiler i sin forretning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Kunderne har blandt andet været danske leasingselskaber. Tirsdag blev bilforhandleren i Retten i Esbjerg præsenteret for det omfattende anklageskrift mod ham.

Her står der bl.a., at bilforhandleren er tiltalt for tyveri, hæleri, groft dokumentfalsk og groft bedrageri. Det skriver JydskeVestkysten.

Salget af de stjålne luksusbiler er langt fra det eneste, anklagemyndigheden mener, Falke Theil har gjort sig skyldig i. Anklageskriftet mod ham tæller mere end 200 punkter og forhold i perioden 2018 til 2019.

LÆS OGSÅ: Kriseramt bilmærke kommer alligevel ikke til Danmark

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I tilfældene med de 73 luksusbiler mener anklagemyndigheden, at bilforhandleren enten selv har stjålet bilerne eller fået andre til det. Alternativt har han i hvert fald været vidne om det.

De stjålne biler – der tæller flere Ferrarier, Porscher og Lamborghinier, har Falke Theil efterfølgende fået udstyret med falske stelnumre for at få forretningen til at se mere legal ud.

Bilforhandleren kom for alvor i rampelyset, da han i 2019 solgte 41 specialbiler – blandt andet en af meget få Gembella GTR 750 – på auktion.

Reklameblok:


Siden har han siddet fængslet for besiddelse af våben og narkotiske stoffer. I fængslet brugte bilforhandleren tiden på at skrive en bog.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?