Her har politiet solgt 20 vanvidsbiler – “hvis de er skadet, bliver de destrueret”

Sidste år i november påkørte Østjyllands Politi en vanvidsbilist. Der er biler som denne Mercedes A-Klasse, der højst sandsynlig bliver destrueret efter konfiskering fra ejeren. Foto: Presse-fotos.dk

Østjyllands Politi har solgt en fjerdedel af de biler, som kredsen siden marts sidste år har beslaglagt fra vanvidsbilister.


På et år fik politiet samlet set 996 biler af vejene efter vanvidskørsel. Hos Østjyllands Politi fik man 82 biler af bilerne ind. 20 af dem har nu fået nye ejere. Det skriver Lokalavisen Aarhus.

Bilerne, som en dommer først skal sige god for, at staten må konfiskere i sidste ende, sender Østjyllands Politi til Haderslev Auktionshus, hvor bilerne bliver gjort klar til salg. Men ikke altid. Hvis bilerne ikke selv kan køre, bliver de transporteret på en blokvogn. Bilerne kan dog også være beskadiget efter vanvidskørslen, og så bliver de destrueret.

Det fortæller økonomichef John Lautrup, Østjyllands Politi, til mediet. Samme økonomichef kan i øvrigt fortælle, at de konfiskerede biler i snit er solgt for 56.100 kr. Der er altså solgt konfiskerede biler for 1,1 million kr. i østjyllands politikreds efter det første år med den strammede vanvidsbilisme-lov.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Staten beholder dog ikke alle pengene. Hvis der er pant i en bil, går den del af salget til banken.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk