Her forbydes salget af nye benzinbiler


I USA har staten Californien allerede annonceret et forbud mod nye benzinbiler, og nu hopper den canadiske provins Quebec med på forbudsvognen.

Det skal være forbud at købe en ny benzinbil allerede om femten år. I hvert fald ifølge det politiske flertal i Canadas anden største provins Quebec, skriver nyhedsbureauet Retuers.

Her vil man skubbe bilisterne over i elbiler, og det skal gå stærkt. For allerede nu har man sat 6,7 millarder canadiske dollars af til yderligere ‘klimavenlige initativer’, som det hedder.

På den måde skal provinsen have nedbragt sit Co2-udslip med 37,6 procent i forhold til niveauet i 1990 inden 2030.Mens nye biler med forbrændingsmotor altså helt skal være forbudt bare fem år senere.

Flere andre lande overvejer
Og det skal bilisterne altså trække en del af læsset for. Også i Israel. Her gælder det dog hele landet. Og det allerede fra 2030, hvor politikerne forventer, at alle nye personbiler er rene elbiler. Mens godstransport forventes køre på enten strøm eller naturgas.

Spørgsmålet er, om verdens transportsektor er klar til så omvæltende en forandring om bare få år.

Herhjemme venter vi stadig på regeringens udspil til en kommende omlægning af registrerings-og vægtafgiften på baggrund af anbefalinger fra en klimakommission.

Allerede nu tør vi dog godt vove pelsen og sige ‘det bliver kun dyrere at være bilejer i fremtiden.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk