Reklame:

Flere Kina-mærker på vej til Danmark – “Vi vil have 15-20 forhandlere her… måske flere”

Danskerne får fra næste år endnu flere bilmærker og modeller at vælge imellem. Efter nytår slår tre kinesiske mærke sig nemlig ned her.

Hvis Omoda, Jaecoo og Exlantix ikke siger dig noget, er du tilgivet. Men du kan lige så godt vende dig til navnene.

For de dækker over bilmærker som alle kommer fra Kina til Danmark næste år. Det skriver Motor-magasinet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er bilkoncernen Cherry Group, der står bag alle tre mærker, og her er de danske ambitioner omend ikke store så i hvert fald ikke til at tage fejl af.

Til mediet siger brand manager hos Cherry Group Jasmine Kim, at koncernen vil komme til Danmark for at etablere mellem 15 og 20 bilforhandlere. Og måske flere.

LÆS OGSÅ: Bilist får fængselsdom for at køre alt for snedigt over Storebælt

Cherry Group har godt nok hjemme i Kina. Men det europæiske hovedkvarter ligger i Holland. Og herfra styres lanceringer i Belgien, Tyskland, Italien, Frankrig, Holland, England, Sverige, Polen, Spanien og altså Danmark.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

At hovedkontoret ligger i Holland, er dog ikke videre mystisk. Tesla har allerede europæisk hovedsæde i Holland. Og det samme vil kinesiske Volvos søstermærke Zeekr få.

Zeekr er i øvrigt et af verdens yngste bilmærker. Kineserne nyder dog godt af at have samme ejer som Volvo.

Geely-gruppens ejerskab betyder således, at flere kinesiske mærker har ellers traditionelle Volvo-dele fra fabrikken i Torslanda, Gøteborg, på hylderne. Læs mere om det her.

Reklameblok:


Omvendt er Cherry Group måske nok ukendt på europæisk jord. Men alene sidste år hævder koncernen, som i 1997 begyndte at bygge biler på licens fra Volkswagen og Opel, at have leveret 800.000 personbiler.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?