Reklame:

Nyt kina-mærke kommer Danmark – lover at være bedre end Toyota

Der er store armbevægelser hos det Geely-ejede Zeekr-mærke, der vil til Danmarks med landets bedste garanti. 

Fra 2024 kan danskerne købe en Zeekr. Et af verdens yngste bilmærker – det blev grundlagt i Kina for to år siden – kommer nemlig til landet.

Og det med store ambitioner. Faktisk så store at man vil tilbyde danskerne landets bedste garanti. I hvert fald når det kommer til kilometer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Zeekr vil overgå selv Toyota. Lige nu tilbyder japanerne 10 år eller 185.000 kilometers garanti. Hvad end der kommer først. Det vil Zeekr overgå med i alt 200.000 kilometer eller 10 år.

Det fortæller Launch Manager hos Zeekr Christian Lystoft til Motor-magasinet. Og med en fortid hos bl.a. Lexus bør han vide, hvad han taler om.

LÆS OGSÅ: FDM-brøler gik ud over tusindvis af bilejere

Danmark bliver dog ikke det første europæiske land, der byder det nye kina-mærke velkommen. Zeekr er allerede tilstede i Holland og Sverige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

–  Forskellen er, at vi opererer med to år eller 40.000 km mellem hvert servicebesøg, mens andre i markedet vil have bilen ind hvert år for at deres lange garanti er gældende, siger Lystoft til mediet.

Zeekr, der er ejet af kinesiske Geely, bygger i høj grad på teknik fra ligeledes kinesiske Volvo. Men hvilket biler, det danske modelprogram vil bestå af, er endnu ikke bekræftet.

Men med i det svenske-modelprogram er bl.a. den lille SUV “X”, der er baseret på Volvo EX30, det skriver altmebil.se.

Reklameblok:


Zeekr er dog langt fra det eneste kina-mærke i Danmark. Ud over Volvo, Polestar og et mærke som Hongqi, der allerede er her, vil mærket Voyah også sælge biler til danskerne. Læs mere om det her.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?