Annonce:

Fisker i Norge er gået konkurs – bilerne er ‘intet’ værd

Fisker Inc.’s norske datterselskab har i denne uge indgivet konkursbegæring. Nu skal der udpeges en kurator til at rydde op i resterne.

Besøg vores annoncør:

Fisker Inc. i Norge er ikke omfattet af den konkursbeskyttelse, som Fisker i Danmark sammen med det amerikanske moderselskab røg ind under i juni måned.

Bilmærkets nedtur kan dog også mærkes i Norge. Og i denne uge sluttede det. Fisker Inc. i Norge er gået konkurs.

Det skriver flere medier. Bl.a Elbil24 og Bilnytt.no.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Nu skal der udpeges en kurator, som skal rydde op i boet og forsøge at skaffe det norske selskabs kreditorers penge. Eller i hvert fald så mange som muligt.

LÆS OGSÅ: 217 bilister kørte i politiets dobbelte fælde på samme vej

Nyheden om den norske konkurs kom dagen efter, at Fisker Inc. blev tvunget til at tilbagekalde alle biler, mærket nogensinde har fået bygget. Alt sammen fordi et dørhåndtag ikke fungerer ordentligt.

Tilbage står kreditorerne bag moderselskabet i USA og slås om, hvem der skal have penge ud af firmaet først. De få midler der måtte være i selskabet kommer primært fra lagerbilerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I skifteretten er det kommet frem, at Fisker på det nærmeste har foræret 3.200 biler til et amerikansk leasingselskab for at tynde ud i lagrene rundt omkring.

Resten af bilerne sælges nu helt ned til 17.000 kroner. For den slags penge kan man godt nok forvente en fabriksny bil. Men der er tale om biler med skader. Læs mere om det her.

En af de kreditorer, der mener at have penge til gode hos Fisker, er fabrikken Magna Steyr i Østrig. Det siges, at Fisker i første omgang betalte for bilerne med aktier.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Aktier som lige siden bilmærket røg af børsen i New York, har været værdiløse. Selv vil Fisker kun anerkende en brøkdel af gælden. Læs mere om det her.

I Norge afholdes første retsmøde over Fiskers konkursbo i Nordre Østfold byret 6. august kl.12.30. Det sker via telefon og altså ikke med fysisk fremmøde.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler