Annonce:

Fisker har ikke betalt for biler – skylder 8,6 mia. kroner

Bilfabrikken Magna Steyr, der har bygget biler for Fisker Inc., mener, at bilmærket ikke har betalt sin regning. Det samme gør 160 kreditorer.

Besøg vores annoncør:

Fisker Inc. har kæmpe med at holde sig i live, lige siden mærket fik bygget den første bil på Magna Steyr-fabrikken i Østrig.

Og i midten af juni gik den ikke længere. Fisker Inc. med danske Henrik Fisker har søgt konkursbeskyttelse i USA.

Tilbage står 161 kreditorer og slås om pengene i resterne af selskabet. Nu er kravene gjort op, og bl.a. Magna Steyr mener altså at have mere end 1,16 miliarder euro til gode hos det konkurstruede bilmærke.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Fisker vil dog kun anerkende en gæld i størrelsesordnen 10,92 millioner euro svarende til 81,45 millioner kroner. Derfor er der nu et civilt søgsmål i gang mod Fiskers østrigske datterselskab. Det samme som håndterede kontakten til Magna Steyr.

LÆS OGSÅ: Kom med inden for i Fiskers forladte forretning i Danmark

Ifølge  Industriemagazin kan det ikke udelukkes, at flere kreditorer melder sig. Men det er langt fra sikkert, at disse overhovedet ser skyggen af deres tilgodhavner.

I det amerikanske svar på skifteretten har Fiskers advokat oplyst, at firmaets aktiver er en lagerbeholdning af godt 4.300 biler som man forsøger at sælge videre til én og samme køber.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Denne køber har dog ikke villet bekræfte, om man har kontakt til og er i dialog med Fisker. Bilmærkets advokat brugte i øvrig sin tale tid i skifteretten på at svine medierne til. Medier som han mener har givet Fisker en ‘unfair behandling’. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler