Annonce:

Fiat fortryder farvel til forbrændingsmotoren… måske

Herhjemme kan man stadig få en Fiat 500 med benzinmotor. Men sådan er det bestemt ikke alle steder. Og det tyder noget på, at Fiat fortryder.

At EU har slækket på kravene til nye biler med forbrændingsmotor ved basalt set at videreføre den gældende euro-norm, har givet bilmærkerne lidt luft.

Det samme er tilfældet i USA, hvor regeringen er bakket ud af en række hidsige krav til nye benzin- og dieselbiler, og det vil Fiat nu lukrere på. Altså måske.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Automotive News Europe.

Ifølge mediet har mærket kontaktet en række leverandører for at forhøre sig om mulighederne for at bygge en bil med forbrændingsmotor på basis af det, der egentlig er en elbil, nemlig Fiat 500e.

LÆS OGSÅ: Peugeot sælger stadig 26 år gammel bil

Fiat har dog ikke villet kommentere på historien. Men det åbner muligheden for at producere en række billig-biler med forbrændingsmotor, mens produktionen af elbiler justeres til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Om det så betyder billigere elbiler, nu hvor bilmærkerne har fået længere tid at løbe på, vides ikke. Hos Mercedes erkendte man eksempelvis tilbage i marts, at det vil tage år, før elbilen kan konkurrere med fossilbilen.

Og hvis de virkelig er ved at bakke ud af planer om elbiler, er Fiat ikke det eneste mærke, der tænker sådan. Hos Porsche forlyder det, at man vil tage V8-motoren med sig ind i det nye årti.

Toyota mener slet ikke, at det giver mening kun at bygge elbiler. Og hos BMW vil man end ikke sætte dato på, hvornår det er slut med forbrændingsmotoren.

Omvendt offentliggjorde svensk-kinesiske Volvo i sidste uge, at man endegyldigt har lagt dieselbilen i graven. Den bil kan du se og læse mere om lige her.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler