Annonce:

New York indfører særlig straf for alle personbiler

Som den første by i USA har New York indført et gebyr, som alle i personbiler – og for den sags skyld varebiler – skal betale for at køre ind i bydelen Manhattan.

Manhattan er egentlig sin egen ø i New York. Men det holder ikke bystyret fra at indføre et gebyr for alle, der ønsker at køre ind i byen på noget med hjul.

Alt fra motorcykler over personbiler til varevogne skal nu betale op mod 15 dollar alene for at få lov til at krydse grænsen til Manhattan.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Beløbet svinger i størrelse alt efter køretøjets type. Det højeste beløb skal betales af folk i personbiler eller varevogne i dagstimerne. Beløbet reduceres til 3,75 dollar om natten.

Det skriver Associated Press.

LÆS OGSÅ: Peugeot sælger stadig 26 år gammel bil

Motorcyklister skal betale 7,5 dollar om dagen og 1,75 dollar i nattetimerne. Taxaer skal af med op mod 2,5 dollar pr. tur. For lastbiler og busser er beløbet endnu højere. Helt op til 36 dollar om dagen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Til gengæld bliver beløbet kun pålagt én gang om dagen uanset om lastbilerne eller busserne forlader den zone, det centrale Manhattan er blevet til.

Bystyret mener, at den nye toldsats vil tvinge flere til at tage offentlig transport. Derfor vil man nu også øge antallet af busruter på øen.

Folk med særlig lav indkomst kan søge om at få tolden nedsat til det halve, ligesom handicappede bilister fritages for tolden. Den nye told/afgift blev i øvrigt vedtaget med stemmerne 11 mod 1.

Herhjemme er der endnu ikke betalingsveje på den måde. Men der er flere gange tal om at stramme skruen over for bilisterne.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Hvilket faktisk også er sket. Eksempelvis tilbage i oktober sidste år. Noget der siden har betydet, at der har kunnet udstedes mere end 10.000 bøder. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilindustrien lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler