FDM: Det bliver dyrere at være bilejer i 2023… igen!

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En ny udregning, som FDM står bag, viser, at det særligt for elbilister bliver et dyrt år.

Danske bilejere skal forberede sig på, at der i 2023 skal flere penge til for at holde bilerne kørende. Det viser FDM’s seneste bilbudget. Og særligt en gruppe bilister skal forberede sig på prisstigninger.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Her tager de konsekvensen – elbiler forbydes!

Nemlig dem der kører elbil. Det kan bilister – lyder det fra interesseorganisationen – især takke de stigende og fortsat høje energipriser for.

Benzinbilerne slipper biligere
I snit vil elbil-ejernes udgifter til bilerne stige med 10 procent, viser FDM’s beregninger. Ejer man en benzinbil, går man dog ikke fri. For her stiger udgifterne også. Dog ikke helt så meget. Ifølge FDM drejer det sig om 3 procents stigning i forhold til sidste år.

Reklameblok:Mens vurderingen lyder, at det samlet set bliver 8 procent dyrere at holde bil i år, er det ejere af ældre dieselbiler der bliver hårdest ramt. Her spiller afgiftsændringer også ind.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk