Reklame:

Her tager de konsekvensen – elbiler forbydes!

Ejere af el- og hybridbiler kan godt glemme at komme fra et sted til et andet. I hvert fald hvis det er som en færgeoverfart med det norske rederi Havila Kystrutens.

Findes der er et Paradis på Jord for elbiler og deres ejere, må det være i Norge. Her er alt fra gratis parkering til lovlig kørsel i busbanen. Med et sted vil man bestemt ikke have noget med elbilerne at gøre.

LÆS OGSÅ: Elbil-ejere bliver ved at køre i denne fælde: “Jeg vidste det ikke”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Hos rederiet Havila Kystrutens har man nemlig sagt klart nej til både el- og hybridbiler. Det skyldes, siger rederiet, risikoen for brand i bilerne.

Beslutningen er IKKE grebet ud af ingenting
Beslutningen har skabt debat, men det er bestemt også dem som bakker om rederiets beslutning. Blandt andre en Alexander M. Det gør han klart i en kommentar på norsk TV2’s Facebook-side.

–  I et land, hvor 80 % af salget af nye biler er elektriske, og mange rederier allerede kæmper, er dette sandsynligvis det rigtige træk.

Beslutningen er som nævnt heller ikke trukket ud af den blå luft. Faktisk har rederiet, før beslutningen blev taget, bedt et sikkerhedsfirma vurdere risikoen ved at have elbiler med ombord.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

En risiko rederiet ikke vil løbe
Og herfra lyder det, at det vil kræve ekstra sikkerhedsforanstaltninger, hvis elbiler skal kunne tages med forsvarligt.

– Vi tager sikkerhed seriøst, og det er naturligvis en risiko, vi under ingen omstændigheder er villige til at tage, siger Bent Martini,der er administrerende direktør i Havila Kystruten i en pressemeddelelse.

Og det er nordmændene tilsyneladende ikke alt for sure over. Faktisk giver kommentarerne rundt omkring på de sociale medier indtryk af, at beslutningen i vid udstrækning bliver accepteret.

Reklameblok:


– Disse skibe har ikke midler til at slukke en brand i elbiler – i øjeblikket er det kun besætningerne i lufthavne, der har det. Derfor giver det mening ikke at tillade transport af elbiler, lyder en af kommentarerne til rederiets eget opslag på Facebook.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?