EU-Parlamentet vil forbyde diesel- og benzinbiler

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

EU-Parlamentet vil gøre livet surt for bilister. Man har nemlig valgt at støtte Europa-Kommissionen forslag om et totalforbud mod nye diesel- og benzinbiler fra 2035.

I 2035 må du ikke købe diesel- og benzinbiler. I hvert fald ikke hvis den er ny. Sådan vil EU have, det skal være. Politikerne i Bruxelles har netop valgt at støtte et om et totalforbud mod nye diesel- og benzinbiler fra midten af næste årti. Det skriver Ritzau.

Forslaget er, siger EU, kun en del af den samlede pakke af politiske forslag, som skal reducere Co2-udslippet fra de 27 medlemslande med mere end 50 procent inden 20’erne slutter. Det tal skal være 90 procent inden 2035, siger EU.

EEP, der er den største gruppe af konservative partier i Europa-Parlamentet, havde ellers lagt op til et kompromis i parlamentet. De konservative ville gerne kunne tillade hybridbiler også efter 2035. Men det blev der altså ikke noget af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk