Dieselgate spøger stadig: VW indgår millionforlig med stat


Selvom det er både år og dage siden, Volkswagen blev afsløret i fuske med udledningen fra mærkets dieselmotorer, må mærket stadig betale for ‘dieselgate’.

Volkswagen har allerede betalt milliarder i erstatning efter, at det tyske mærket blev afsløret i at manipulere med udledningen fra en række dieselmotorer. Og nu skal mærket endnu engang til lommerne.

Man har nemlig indgået et forlig med den amerikanske delstat Ohio. Helt konkret har Volkswagen indvilliget i at betale 3,5 millioner dollars svarende til 23 millioner danske kroner i bod for dieselgate.

Men det er en brøkdel af, hvad staten oprindelig forlangt af Volkswagen. Retsdokumenter viser ifølge Reuters, at statens advokater gik efter et svimlende milliardbeløb. Også i dollars. Helt konkret mente advokaterne, før forliget blev indgået, at Volkswagen skulle betale 350 millioner dollars, for hver dag der gået, siden fabrikken i 2014 blev afsløret i at fuske med dieselmotorene.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Det er 127 millarder dollars om året. Og det altså i 8 år.

Hvad Volkswagen angår forsøgte man i første omgang at afvise søgsmålet med henvisning til, at kun den føderale stat USA kan anlægge sådanne søgsmål. Men forklaring gav den amerikanske højesteret ikke meget for. Derfor fik Ohio lov til at fortsætte med sagen, som altså nu er endt i et forlig.

Et potientielt økonomisk mareridt er dog ikke slut for VW i USA. Lignende sager fra delstaterne Texas, Florida og Utah.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk