Derfor skal du ikke købe billige viskerblade

viskerblade

Dine viskerblade er meget vigtige for sikkerheden i dårligt vejr, og da vi nærmer os vinteren, er det vigtigt at få tjekket dine vinduesviskere og eventuelt skifte dem, før det dårlige vejr for alvor sætter ind.

Vi har samlet lidt info om viskerblade og et udpluk af tests fra FDM og tyske ADAC. 

Hvorfor er viskerblade vigtige?

Vinduesviskere er faktisk en gammel opfindelse, der kan spores helt tilbage til 1903 i USA. Viskerens funktion har dog ikke ændret sig særligt meget og har stadig samme formål i dag. Viskerbladene fjerne vand fra forruden ved hjælp af en mekanisk viskerarm.

Vinduesviskerne fjerner også skidt og snavs fra forruden samt pollen og insekter om sommeren, ofte med hjælp fra sprinklervæske. Vinduesviskerne er dermed kritiske for at holde ruden ren og udsynet frit. En ren forrude betyder også færre lysspejlingerne, og hjælper yderligere til kørersikkerheden.

Du skal derfor være opmærksom, når du køber viskerblade og ikke nødvendigvis gå efter de billigste. Når du køber viskerbladene, kan det være svært at se forskel på en god og en dårlig. En test fra FDM har f.eks. vist, at der er stor forskel på kvaliteten, holdbarheden og evnen til at viske i frostvejr.

Kvalitetsviskerblade holder længere og er bedre i frost

Både danske FDM og tyske ADAC har udført tests af viskerblade og ifølge FDM er viskerblade generelt blevet bedre igennem tiden. Trods dette, anbefaler FDM stadig, at man kigger efter viskerblade i høj kvalitet og gav i 2015 blot 3 ud af 8 viskerblade en score over ”gennemsnitlig”.

Tysklands og Europas største bilistforening ADAC bemærkede også en forskel i kvaliteten. ADAC fandt frem til at nogen viskerblade, selv når de var fabriksnye, ikke evnede at viske tilstrækkeligt i frostgrader. Specielt i Danmark kan der derfor være en fordel ved at købe de rigtige viskerblade.

Viskerblade i lavere kvalitet har heller ikke samme holdbarhed, og rent økonomisk kan det derfor ofte betale sig at ofre lidt flere penge på gode viskerblade.

Viskerblade test

Både FDM og ADAC har udført adskillige tests igennem årene, og specielt tre mærker og modeller ser ud til at dominere toppen.

Fra de sidste tests i 2015, har både FDM og ADAC fundet frem til tre mærker og modeller, som absolut ligger i toppen, og her er der ingen tvivl. Bosch og SWF tager førerpositionerne med disse modeller:

  • Bosch Aerotwin
  • Bosch Twin Spoiler
  • SWF Visioflex

Specielt viskerbladene fra Bosch bliver rost i begge anmeldelser, selvom FDM påpeger, at SWF er et godt alternativ til Bosch. Prisen på viskerne fra SWF er ofte lavere end viskerbladene fra Bosch.

Du kan finde ADACs test her og FDMs test her.

Spar 10% på SWF og Bosch viskerblade

Som læser af Boosted, får du i hele november 10% rabat på alt til rude- og forlygtevask hos Carpardoo. Dette gælder selvfølgelig også viskerblade fra Bosch og SWF.

Bag Carpardoo.dk står Kfzteile24, Tysklands største online forhandler af reservedele.

Brug koden: VISK10-BOOSTED
Web
: www.carpardoo.dk


Reklame: