Derfor koster denne modelbil 230.000 kroner


Lewis Hamilton blev ikke verdensmester for ottende gang i søndags. Men du kan komme meget tæt på britens vinderbil fra sidste år.

Du skal bare have virkelig, virkelig mange penge.

Amalgam Collection bygger nemlig ikke bare modelbiler – de bygger nogle af verdens vildeste modelbiler. Deres seneste projekt er en model af Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance. Formel 1-bilen der vandt konstruktørmesterskabet sidste år, og som Lewis Hamilton kørte sit syvende verdensmesterskab hjem i.

Kun syv modeller bliver fremstillet, og de vil alle sammen koste 35.000 dollars svarende til svimlende 230.000 kr.Den britiske modelbyggers speciale er normal replikaer i størrelsesforhold 1:12 eller 1:8, men lige Formel 1-bilen her er 1:4 af den ægte vare. Det betyder, at den måler 1,2 meter i længden.

Amalgam har ladet sig inspirere af bilen, som den så ud under Portugals Grand Prix sidste år. Her slog Hamilton nemlig Michael Schumacher af pinden, som den mest vindende kører i Formel 1’s historie.

Reklame-video:

Det har taget 4.500 timer
Ved at give modelbyggerne adgang til meget vigtige – og ofte særdeles hemmelige – tekniske tegninger har selve Mercedes-holdet da også gjort deres for, at den vilde model kan blive til virkelighed.

En proces som har taget 4.500 timer. Altså bare i forberedelserne. Det tager yderligere 450 timer at fremstille hver enkelt af de syv modelbiler, som sættes sammen af tusindevis af dele.

Lige som den ægte vare i øvrigt.

Interessant nok er Amalgam ikke så sippet med bilens udseende. I hvert fald vil de gerne sælge bilerne i den farve, køberne ønske. Så hvis du nu ikke er den store Hamilton-fan, kan du sagtens få Valtteri Bottas’ startnummer, 77, på siden. Eller måske George Russells?

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk