Der findes kun 2 i verden – nu kan den ene blive din


Mercedes’ mågevinge er i sig en helt særlig bil. Men denne sorte 300 SL her stikker alligevel ud fra sine i forvejen ikoniske søsterbiler.

En ultra-sjælden Mercedes-Benz 300 SL Gullwing skal snart under auktionshammeren. Falktisk sker det allerede i slutningen af denne måned. Men du skal helt til Arizona i USA for at følge med.

Heldigvis er internettet opfundet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Det er på forhånd vurderet, at bilen ryger for en pris mellem 1,45 og 1,65 millioner… altså dollars. Mercedes producerede i alt 1400 ‘300 SL’ coupéer, hvoraf omkring 530 blev lakeret i en sølvfarve finish, der minder om mærkets historiske racerbiler. Udover farve var der et par andre standardfarver.

Men man kunne også – hvis man var rigtig rig og Mercedes-kunde – bestille sin SL i en specialfarve. Kort sagt: en farve efter eget valg. Dunkelgrau, som bilen her står i, blev kun valgt af to kunder i sin tid. Den farve kombineret med beige vinlyninteriør og ternet sæder findes der altså kun to af i hele verden.

Første ejer ville ikke have den
Med til historien hører den lille krølle, at manden, som i april 1955 bestilte bilen, ikke ville have den alligevel. Bilens første, reelle ejer meldte sig først på banen fire år senere. Nemlig i 1959 hvor bilen blev importeret til USA.

Her kørte den rundt, indtil den blev restaureret i 1987. Desværre – for værdien – blev bilen omlakeret. Og ikke i den originale farve. Dunkelgrau blev bilen først igen i 2014, hvor bilen generelt blev ført tilbage, så den i dag står, som da den forlod fabrikken.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Næsten. Lakken er som sagt ikke den originale. Og som du sikkert kan se på billederne herunder, er der ikke meget vinyl i kabinen. Den nuværende ejer skiftede det ud med mørkere læder.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk