Denne Tesla har kørt 682.000 kilometer på 6 år


Forklaringen på det vildt høje kilometertal skal findes i, at Tesla’en har tilbragt store dele af livet som Uber-vogn.

Det er normalt kun noget, vi hører om gamle dieselbiler og lastbiler. Men denne Tesla Model S 70D er måske et bud på, hvilke biler vi fremover skal vende os til at se med vilde kilometertal.

Eksemplaret her har rundet de første 424.000 mil svarende til 682.000 kilometer. De fleste af kilometerne skyldes ifølge videoen, som du kan se længere ende i denne artikel, at den første ejer var Uber-chauffør.

Dermed er det i snit blevet til 113.000 kilometer om året for Tesla’en. Det kommer dog ikke uden diverse udskiftninger. Blandt andet er den forreste elmotor skiftet ud, Det skete, da bilen havde rundet 382.000 kilometer.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Batterierne gav op efter 402.000 kilometer, men regningen åd Tesla, fordi bilen blev leveret med livstidsgaranti på batterierne. Kompressoren til klimaanlægget stod af ved 482.000 kilometer, ligesom den såkaldte Media Control Unit måtte udskiftes efter 539.000 kilometer.

Endelig er de bagerste aksler, bærearme og ophæng skiftet. Men først ved 603.000 kilometer. Det sidste er nu ret godt klaret.

Artiklen fortsætter efter videoen:
Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk