Den næste Audi R8 bliver… en elbil


Den mikroskopiske chance der var, for at den næste Audi R8 i række ville beholde benzinmotoren, er forsvundet. 

Vi skal være glade. For med Audis seneste udmelding slår det tyske mærke fast, at den der også vil være en hurtig topmodel at komme efter i Audis modelprogram i fremtiden. Det dog ikke alle, der er lige begejstret for den måde, det kommer til at ske på.

Audi R8 bliver en elbil. Eller dens afløser gør i hvert fald.

Dermed forsvinder den mikroskopiske chance der var, for at forbrændingsmotoren ville overleve i superbilen fra Ingolstadt.Det bekræfter Audi Sports marketingchef Linda Kurz over for Cnet. Og faktisk er Audi allerede godt i gang med den omstilling. Senest i 2026 vil 80 procent af RS-segmentet være elektrificeret på en eller anden måde.

Desuden vil det være Audi Sports opgave, at gøre R-segmentet helt elektrisk ‘i løbet af det næste årti’, uddyber Linda Kurz.

Marketingchefen ville dog ikke sætte ord på, hvad der lige nu skal ske med R8’eren. Faktisk er det slet ikke sikkert, at Audi R8 overlever som model. Lige nu får den dog lov at køre videre med sin enorme 5,2-liters V10-motor og 610 hestekræfter.

Reklame-video:

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk