Reklame:

Michael fandt en forladt DeLorean DMC-12: “Stelnummeret afslører noget helt specielt”

Der blev bygget lige under 9.000 biler, før DeLoran gik konkurs. Sidste år blev det anslået, at 6.500 stadig findes. En af dem har stået gemt væk i 20 år.

Det sker af og til, at der dukker et ladefund op. Af samme grund har vi faktisk viet en helt kategori til emnet her på Boosted.dk.

Det seneste i rækken blev fundet af Michael McElhattan. Fundet gjorde han efter at været blevet hyret til restureringen af netop den bil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Noget McElhattan har specialiseret sig i. Og selvom han gennem sit erhverv må have set sin del af DeLorean DMC-12’ere, er det alligevel de færreste der dukker op med bare 1.600 kilometer på tælleren. Eller 1.572 hvis vi skal være helt præcise.

En af forklaringerne er, at bilen har stået stille i 20 år. Overraskende nok, fortæller Michael McElhattan, har det ikke taget pusten ud af dæmperne til mågevigedørene.

LÆS OGSÅ: Skole samarbejdede med politiet om at knalde elever på ulovlige knallerter

De virker stadig upåklageligt. Men bilen bærer altså også præg af at have stået stille. Der er dukket overfladerust op og så er dækkene godt flade.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Samtidig er DMC-12’eren bogstavelig talt noget af en musseredde. Det ses tydeligt på videoen af bilen, som du finder længere nede i denne artikel.

Rustmæssigt er opgaven dog til at overse. Eller rettere sagt overkomme. Så er det straks mere interessant, at bilen er en af de allerførste DMC-12’ere, der forlod samlebåndet i Belfast, Nordirland.

Stelnummeret slutter med tallene 1072, hvilket betyder, at bilen er 1.072 i rækken. Og dermed højst sandsynlig bygget i slutningen af 1980.

Reklameblok:


Er du til mere DeLorean-historie, kan du dykke ned i artikel her. Den handler om en DeLorean der sidste år dukkede op i Langeskov på Fyn.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?