Citroën lagt for had: Reklame-video ‘promoverer’ sexchikane


Den franske bilfabrikant undskyldte i torsdags for reklamevideoen, som blev sendt ud på det egyptiske marked. Filmen er siden fjernet.

Kig godt på videoen, som du finder længere nede i denne artikel. Den er Citroëns forsøg på at gøre reklame for den seneste C4-model i Egypten. Men den franske bilfabrikant har netop på grund af videoen måttet høre for heftige beskyldninger, om at man ‘promoverer sexchikane’.

Og det kan Citroën ikke have siddende på sig. Derfor undskyldte mærket i torsdags for reklamen, som siden er fjernet. Det, der antændte kritikken, er, at man i reklamen ser en mand i en C4 tage et billede af en kvinde uden hendes tilladelse.

Videoen forsvarer selv billedet ved sekundet senere at hentyde, at manden og kvinden faktisk har et romantisk forhold til hinanden. Men det bider altså ikke på kritikerne.Skuespiller: Hey Citroën, I bryder loven
Blandt reklamens kritikere er den egyptiske skuespiller Rosaline Elbay.

– Hey Citroen. Det der er sexchikane. En forbydelse ved I nok, skriver skuespilleren på Twitter.

Andre stemmer i debatten påpeger, at der blot er tale om en reklame. Men det har altså alligevel fået Citroën til at undskylde.

Reklame-video:

– Citroën kere sig om alle samfund, hvori vi opererer, og vi tolererer ikke nogen form for chikane. Vi beklager dybt og forstår den negative fortolkning denne film. Sammen med vores forretningspartner i Egypten har vi derfor taget beslutningen vi beslutningen om at trække filmen tilbage fra alle Citroën-kanaler, og vi giver vores oprigtige undskyldning til alle, der er blevet stødt af denne film.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk