Reklame:

Chok på vej til danske bilister – mest populære bil bliver 30.000 kr. dyrere

Der er dårligt nyt i vente for danske bilister. En beregning viser, at bilisterne foretrukne nye biler bliver flere tusinde kroner dyrere lige om lidt.

Der er afgiftsstigninger på vej mod danske bilister. Allerede 1. januar 2024 stiger registreringsafgiften på både el- og hybridbiler.

Men det er kun et skridt i retning af absolut ingen afgiftsrabat på nogen som helst biltype i Danmark pr. 1.januar 2035.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er dog afgiftstigningerne i 2026, som BilBranchen i Dansk Industri frygter allermest for lige nu.

Med de politisk aftalte afgiftsstigninger i 2026 vil de mest populære elbiler blive ramt af mærkbare afgiftsstigninger, viser en ny analyse fra Bilbranchen. Den gennemsnitlige stigning vil være cirka 30.000 kroner. Og det er i ren afgift. Ikke på selve bilens pris.

LÆS OGSÅ: Uffes Citroën dumpede til syn på grund af askebægret

– Det vil efter alt at dømme sænke tempoet i den grønne omstilling. Erfaringer fra Norge, Sverige og Tyskland viser, at markedet for elbiler er meget prisfølsomt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– 30.000 kroner pr. nye bil kan være helt afgørende for, om bilkøberne vælger en elbil, siger Thomas Møller Sørensen, branchedirektør i Bilbranchen, i en pressemeddelse.

Bilbranchen opfordrer derfor regeringen til hurtigst muligt at demontere den tikkende bombe under salget af elbiler.

– Det er vigtigt, at politikerne forstår, at bilindustrien er en supertanker og ikke en speedbåd.

Reklameblok:


– Bilforhandlerne skal løbende melde ind, hvad de forventer at sælge de kommende tre-fire år, så det er vigtigt, at de allerede nu kender rammevilkårene. I bilindustrien er 2026 lige om lidt, uddyber Thomas Møller Sørensen.

Udviklingen bekymrer også Bilbranchens medlemmer, som er nyvognsforhandlerne i Danmark, viser den nye DI-analyse.

Tre ud af fire nyvognsforhandlere mener derfor, at der fortsat fra 2026 vil være behov for at fastholde elbilernes lave afgiftsniveau.

Derfor foreslår DI at fastfryse 2023-niveauet for registreringsafgift på elbiler frem til 2030. Det skal finansieres ved et løft i ejerafgiften for alle biltyper.

Også hos Bilimportørerne er man bange for, at danskerne på grund af afgiftsstigninger mister interesse for elbiler. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?