Reklame:

Uffes Citroën dumpede til syn på grund af askebægret

Uffe Pedersen er muligvis den første danske bilist, hvis bil er dumpet til syn på grund af askebægret. 

Søndag dumpede noget af en mail ind på Boosted-redaktionen. I den fortalte Uffe Pedersen, der ejer en Citroen C4 fra 2006, at hans bil ville være dumpet til syn.

Nuvel, den slags sker. Især når vi taler om ældre biler. Men Uffe Pedersens tilfælde er alligevel i den ret så specielle afdeling.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I første omgang kunne synsmanden konstatere, at knappen til justeringen af Citroëns forlygter ikke ville samarbejde. Synsmanden gav dog Uffe Pedersen chancen for selv at rette det.

På den måde ville der ikke blive tale om et dumpet syn og dernæst et omsyn. En ellers temmeligt peberet omgang.

LÆS OGSÅ: Fotovogn på overarbejde – 8.521 bilister blitzet på samme vej

Bad frustreret Google om hjælp 
Hjemme igen forsøgte Uffe Pedersen både at finde årsagen til fejlen og hjælp til den i instruktionsbogen. Men her var der ingen hjælp at hente. Så Citroen-ejeren gav sig til at google.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Meget frustreret fandt jeg et opslag i et C4-forum, hvor der stod, at man skulle tjekke, om pæren i askebægeret var sprunget. For så skulle man bare skifte den, skriver Uffe Pedersen i sin mail til Boosted.

Og det er her, Citroen-ejerens mareridt for alvor begynder. For pæren i askebægret viste sig ganske rigtig at være stået af.

– Først tænkte jeg: Aah, det må sgu være en and, fortæller Uffe Pedersen videre i mailen.

Reklameblok:


Og helt ærligt, her på Boosted løftede vi også mere end ét øjenbryn over fortællingen. Men en simpel Google-søgning afslører, at Uffe Pedersen har ret.

Måtte splitte midterkonsollen ad
Den lille pære i askebægret er årsag til mange problemer i den ældre Citroen-model. Og den er et helvede at skifte, som Uffe Pedersen også forklarer.

– Jeg fik til sidst pæren ud. Og efter en tur til T Hansen kom jeg 20 kr. fattigere hjem og kunne montere den nye pære.

– Det VIRKEDE, skriver Uffe Pedersen i mailen.

Med midterkonsollen samlet igen kunne Citroenen køres til syn, hvor den blev godkendt uden anmærkninger.

Synsmanden havde i øvrigt aldrig hørt om fejlen, før Uffe Pedersen kunne fortalte om den. Det samme nægtede et værksted at have hørt om før.

Hvad er det mærkeligste, du har oplevet til et bilsyn? Del din historie med os og Boosteds læsere i kommentarfeltet på Facebook eller skriv en mail til webredaktøren på bj@boosted.dk


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?