Bulgarer vil bygge bil – den skal have 5.200 hestekræfter


Navnet er måske ikke det mest ophidsende i verden. Men præstationerne fejler på papiret ikke noget.

Hvis bilmærket Alieno ikke siger dig noget, er du ikke alene. Men hvis bulgarernes løfter holder, bør de gøre Lamborghini, Ferrari – ja, endda Bugatti til skamme. Unum er navnet på bilen… som faktisk hed Arcanum for to år siden. Og i 2018..

Og siden er der faktisk ikke sket ret meget. Alieno lover stadig en tophastighed over 580 km/t. Altså hvis du betaler mellem 1,8 og 4,5 millioner euro for bilen.

Unum er en ren elbil. Den kommer, siger bulgarerne, med mellem 3 og 6 elmotorer pr. hjul. Alt afhængig af kundernes budget. I den vildeste konfiguration sparker Unum 5.221 hestekræfter i asfalten og et monster-moment på 8.800 Nm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Endnu er der ikke noget ude om, hvornår de første biler kan leveres. Det kunne Alieno heller ikke ikke sige noget om for to år siden. Ligesom de heller ikke kunne det i 2018. Men at det tager tid, lægger de ikke skjul på. Alineo vil nemlig samme biler på bestilling. I hånden om man vil. Og derfor, siger de, tager det mellem halvandet og to et halvt år at samle én bil.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk