Folk bød som gale – Ondeste 80-Mercer solgt for VANVITTIGT beløb


Det er ikke mange dage siden, vi her på Boosted kunne fortælle om en vanvittig budrunde på en AMG “Hammer” fra 1988. Nu er bilen solgt for en svimlende sum dollars.

AMG er ikke noget, Mercedes har fundet på. Nej, cheferne på gangene i Stuttgart måtte købe sig AMG’s ekspertise. Og sådan var det længe. For AMG – AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH – kunne selv. Også uden Mercedes.

Selv om firmaet primært tunede Mercedes-biler. En af de mest ikoniske ombygninger er fra 1988. Af kendere døbt ‘The Hammer”. Bilen, der er baseret på datidens 300E-model, mente AMG ville være den perfekte konkurrent til BMW’s M5. Som dengang kun havde 6 cylindre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: HELE HISTORIEN OM ‘THE HAMMER’ HER

Hurtigere Audier var slet ikke inde i billedet på det tidspunkt. Never the less, Hammer blev hurtigt en kult og mindst lige så cool. Ikke mindst på grund af den enorme 6-liters V8-motor med 385 hestekræfter mellem forhjulene.

Der går 3 C63 AMG (med afgift) på én Hammer!
Hvor cool spørger du så måske. Tja, i hvert fald så cool, at prisen på eksemplaret – der netop har været til salg på MB Market – endte i skyhøje 761.800 dollars. For at sætte det lidt i perspektiv er det 5,6 millioner danske kroner.

Eller det samme som tre C63 AMG dengang modellen kunne fås med V8-motor. Og så vil du stadig have en halv million kr. til overs. GISP! Vi håber, den nye ejer får glæde af bilen. Og ikke mindst bruger den.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For det fortjener den! Med 34 år på bagsmækken er det ikke blevet til ret meget motorvejs-motion. Faktisk har bilen endnu ikke kørt 32.000 kilometer.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk