BMW: Vi skærer 50 procent af “det traditionelle” motorprogram

Tyske BMW tjener mindre og skal derfor spare mere – det får nu konsekvenser

De har ikke sagt præcis hvornår, eller hvilke motorer det drejer sig om. Men noget tyder på forbrændingsmotorene. Benzin så vel som diesel. For BMW vil gerne bekræfte, at den tyske fabrikant allerede fra næste år tager hul en drastisk stategi, som skal reducere mærkets “tradtionelle motorprogram” til halvdelen af det, man har i dag.

Det skriver Carscoops.

Det er derfor stadig spekulationer hvilke motorer, det drejer sig om, men tyskerne siger samtidig, at kunderne godt kan forvente flere elektrificerede drivlinjer i fremtiden.

Udover selve motorprogrammet er det også kommet frem, at Munchen-fabrikanten vil se overordnet på sit modelprogram i forsøget på at finde måder “at reducere dets kompleksitet” på .


Uden at lægge for mange ord i munden på BMW lyder det som et farvel til flere modeller. Noget BMW faktisk allerede er begyndt på. Produktionen af hybrid-sportsvognen i8 stopper  nemlig allerede næste måned. Det efter små seks år på på samlebåndet.

Hvilke modeller, der står for tur næste gang, er endnu uvist. Men sikkert er det, at BMW allerede i 2022 ønsker at finde 13 millarder dollar i besparelser i produktionen.


Reklame: