Reklame:

Bilmærker indgår aftale – skal bygge forbrændingsmotorer mange år endnu

Der skal bygges motorer for Volvo, Nissan og Mitsubishi, i mens er flere mærker på vej. 

Franske Renault og kinesiske Geely har officielt skrev under på en aftale, der binder dem sammen i et nyt joint venture.

Et joint venture der skal komme helt nye forbrændingsmotorer med ‘ultra-lavt emissions-udslip’ ud af de kommende år. Det gælder både rene forbrændingsmotorer og hybrid-udgaver af disse, siger parterne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Joint venture-planerne mellem Renault og Geely har været offentlig kendt siden slutningen af sidste år. Men det er først nu, at underskrifter binder de to koncerner til en projektet, hvis ejerandele de deler lige mellem sig.

Vi har her på Boosted tidligere kunne fortælle, at Formel 1-holdet Aston Martin sponsor – olieselskabet Aramco – er ved at overveje en større, strategisk investering i det fransk-kinesiske motor-projekt.

LÆS OGSÅ: Straffer bilister – her indføres bilfrie søndage igen

Selvom det nye motorsamarbejde er et fælles projekt, skal udviklingen og produktionen af motorerne foregå flere forskellige steder i verden. Blandt i Kina og Spanien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det nye selskab vil råde over 17 motorfabrikker og fem udviklingscentre på tre kontinenter. Der vil være nok arbejde, til at bilmærkerne vil kunne beskæftige 19.000 personer. Det kræver dog også noget af investering.

Sammenlagt spytter Renault Group og Geely op mod 7 euro milliarder svarende til 52 milliarder kr. i det nye projekt.

For de penge skal en produktion, som kan bygge motorer til Volvo, Renault, Nissan, Mitsubishi og flere Geely-mærker op at stå.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?