Reklame:

Bilmærke i krise – begynder at fyre ansatte med øjeblikkelig virkning

Strejken har ramt den fabrik, som tjener allerflest penge til Ford. Nu er 8.700 medarbejdere gået hjem. Bilmærket svarer igen med fyresedler.

8.700 ansatte forlod i sidste uge deres job på Fords fabrik i delstaten Kentucky. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fabriksarbejderne strejker for bedre løn og bedre vilkår. Bl.a vil de ansatte uden for chefgangene ifølge topchefen Jim Farley have en lønstigning på hele 40 procent.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Noget den administerende direktør ikke er i tvivl om vil betyde konkurs for Ford. Men de ansatte, der er organisteret i fagforeningen  United Auto Workers, står fast på deres krav.

– Hvis de stadig ikke har forstået det efter fire uger, så vil 8.700 arbejderes nedlukning af den her ekstremt indtjenende fabrik hjælpe dem med at forstå, siger fagforeningens øverste chef Shawn Fain om konflikten.

LÆS OGSÅ: Medie afslører: “Med én app kan alle overvåge din bil” 

Fredag i sidste uge svarede Ford dog igen. 550 ansatte fordelt på fabrikkerne i Michigan, Ohio og Illinois fik her at vide, at de ikke skal møde på arbejde mandag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

De er fyret med øjeblikkelig virkning.

– Disse fyringer er en konsekvens af strejken, der nu betyder, at seks fabrikker skal reducere produktionen af dele, der ellers normalt bliver sendt til vores lastbil-fabrik i Kentucky eller samlebånd i Chicago, siger Ford-talsmand Dan Barbossa.

Med fredagens fyringer vil Ford have sagt farvel til 2.450 ansatte, siden strejken brød ud i midten af september måned.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?