Reklame:

Medie afslører: “Firma kan overvåge ALLE biler med danske nummerplader”

Jura-eksperter kalder manøvren ulovlig. Alligevel er det stadig muligt at spore samtlige nummerplader i EasyParks app.

Bilister skal måske overveje antallet af apps på deres telefoner en ekstra gang. I hvert fald hvis de har appen fra parkeringselskabet EasyPark installeret.

Presse-fotos.dk kan således afsløre, at det er muligt for alle og enhver at holde øje med bilers bevægelser i EasyParks app.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det eneste, det kræver, er, at man kender nummerpladen. Altså på bilen hvis færden man ønsker at følge.

For er bilens nummerplade først registeret i EasyParks ‘automatiske kameraparkering’-funktion, kan alle og enhver holde øje med, hvor bilen parkere henne. Og altså ikke kun ejeren selv.

LÆS OGSÅ: Sker i 2025 – hovedstaden forbyder samtlige benzin- og dieselbiler

Adjunkt på det juridiske institut på Aalborg Universitet, Tanja Kammersgaard Christensen, kalder det ifølge mediet ‘ulovligt’. Og hos hendes kollega på Syddansk Universitet, lektor Ayo Næsborg-Andersen, vækker det også bekymring.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

EasyPark forsvarer omvendt metoden, med at det ikke er muligt at følge en bils konkrete rute. Kun hvor bilen parkerer og i hvor lang tid.

Derudover siger parkeringsfirmaet til Presse-fotos.dk, at bilens ejer får besked, hvis nogen andre forsøger at følge med i bilens færden.

EasyPark vil dog ikke fjerne muligheden. Bilister, der ikke bryder sig om at blive overvåget, skal i stedet kontakte selskabet.

Reklameblok:


Før det vil firmaet ikke blokere for, at den enkelte nummerplade kan registreres i deres systemer, lyder det.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?