Audi RS3 beslaglagt – blæste gennem 90-zone

Lørdag nat lærte en 19-årig mand, at man ikke skal lade vandet på bagklappen af en politibil. Manden blev anholdt og sov på stationen.
Foto: Presse-fotos.dk

En betjent i en civil politi måtte fredag træde på sømmet for at følgende med en hurtigtgående Audi RS3 en 90-zone. Det betaler føreren nu for.


På visse strækninger af Helsingørmotorvejen skal hastigheden ned på 90 km/t. Det blæste føreren af en Audi RS3 dog på. Uheldigvis for personen bag rattet lå en civil patruljebil lige bag ved.

Med en hastighed på 188 km/t gjorde bilisten sig skyldig i vanvidskørsel og ‘en række andre overtrædelser af færdselsloven’, siger vagtchef Esben Godiksen ved Københavns Politi til TV2 Lorry.

Udover at aflevere bilnøgler og kørekort, skal personen ikke regne med at se sin bil igen. Hvis en dommer i sidste ende siger god for, at staten må konfiskere bilen, bliver den solgt på auktionen. Og er der ikke gæld i bilen, går hele beløbet fra salget i statskassen. Siden loven om vanvidskørsel trådte i kraft i marts sidste år, har politiet beslaglagt over 1.000 biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Enkelte er leveret tilbage, nogle er solgt videre og andre er destrueret. Hvordan det hænger sammen, kan du læse mere om i artiklen her.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk