Audi dropper at købe McLaren

Foto: McLaren F1/PR

Audis køb af McLaren er historien der ikke vil dø. Eller vil den? Nu skriver Reuters, at en aftalen falder igennem, fordi partnerne ikke kan blive enige om prisen.


Hvad skal det koste Audi at købe sig ind i McLaren? Det kan partnerne ikke blive enige om. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som derfor mener, at en aftale mellem de to bilproducenter er faldet til jorden.

Tidligere i denne ugen bekræftede VAG-gruppens øverste chef, Herbert Diess, ellers Formel 1-paddockens dårligst bevarede hemmelighed. Nemlig at den tyske gigant-koncern er på vej ind i sporten med Audi og Porsche. Porsche er flere gange meldt tæt på en aftale med Rebull.

Mens rygterne om Audis køb af McLaren er en historien der har nægtet at dø. Men nu fortæller en kilde ‘tæt på processen’ til Reuters, at en aftale mellem tyskerne og englænderne er faldet til jorden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Man kan, siger kilden, simpelthen ikke blive enige om, hvad Audi skal betale for McLaren.

– Når det kommer til forventningerne til prisen, er de (Audi og McLaren, red.) for langt fra hinanden, citerer Reuters kilden for at sige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Der er mange penge i det
Tilbage i april forlød det ellers, at Audi havde forhøjet sit bud på McLaren fra 450 millioner euro til svimlende 650 euro. Det svarer til, at tyskerne er villige til at betale tæt på 5 milliarder danske kroner for kontrollen med McLaren. Hvem det ikke er nok for nu, melder Reuters kilde dog ikke noget om.

Interessant nok har Herbert Diess fortalt, at VW’s ønske om at gå ind i Formel 1, i første omgang ikke blev godkendt af hele VAG-gruppens bestyrelse. Det skete først, siger Diess, da man analyserede sig frem til, at der er flere penge i at være med i Formel 1 end at stå uden for.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk