OFFICELT: Audi og Porsche går ind i Formel 1


VAG-koncernens øverste direktør Herbert Diess bekræfter, at de to premiummærker går ind i Formel 1.

Under et livestream på Youtube kaldet “Dialog with Diess”  bekræftede VAG-koncernens øverste direktør Herbert Diess den dårligst bevarede hemmelighed i hele Formel 1-paddocken – Porsche og Audi går ind i Formel 1.

Nyheden kommer efter årevis af spekulation og forhandlinger mellem netop Formel 1 og den tyske gigantkoncern. Volkswagen har nærmet sig Formel 1 flere gange. Senest i 2018 hvor tyskerne faktisk udviklede en motor efter det nuværende reglement. Altså en 1,6-liters V6’er med turbo og hybridteknologi.

Men det blev ikke til noget dengang. Det gør det til gengæld nu, siger Herbert Diess. Diess fortalte, at de planlagte regelændringer i 2026 er den perfekte mulighed for at slutte sig til Formel 1-feltet. Motorsport.com citerer ligefrem chefen for at sige, ‘at det er den “sidste” chance i dette årti for at tage så vigtig en beslutning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Passer dårligt til VW
Det er især Formel 1’s beslutning, om at racerbilerne fra 2026 skal køre på syntetisk benzin, der har fået overbevist Volkswagen-gruppen. Sammenfaldet med det opdaterede motorreglement gør dog, siger Herbert Diess, at Porsche og Audi ikke skal bruge fem til ti år på at blive konkurrence-dygtige inden for sporten.

Chefen fik samtidig sat ord på, hvor det er ikke er Volkswagen der går ind i Formel 1. Forklaringen er ganske simpelt, siger han, at Formel 1 ikke passer ind i den retning, som Volkswagen bevæger sig. Nemlig i retning mod elbilerne. Senest i 2026 vil Volkswagen således kun have elbiler på programmet. I Formel 1 er der omvendt ingen planer om at udfase forbrændingsmotoren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk