Pensioneret ambulance er en HiAce født med 4-liters V8’er


Denne ambulance-udgave af Toyota HiAce blev kun bygget i 1.500 eksemplarer, hvilket nok har nok med prisen at gøre.

Denne 1996 Toyota Himedic Ambulance leder i øjeblikket efter ny ejer på det amerikanske site Ottoex. Faktisk tigger den nærmest om at blive bygget om til en camper. Men måske lige så sjovt er det, at Toyota fra fabrikken udstyrede bilen med en fire-liters V8-motor fra Lexus. Den såkaldte 1UZ-FE-benziner.

Eller den samme motor som vi finder i Lexus LS400, SC400 og GS400. Og Toyotas limousine, Crown. De 261 hestekræfter er med til at køre HiAcen til en af de mest potente varebiler fra 1990’erne. Altså fabriksbyggede.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Men det betød også, at den var dyr. Og måske stadig er det. Fra ny kostede den 230.000 dollars. Men så leverede Toyota også en fuldt udrustet ambulance. Medicinsk udstyr inklusiv. Og kun det. Private kunne – desværre – ikke købe en HiAce med V8’er. Hverken dengang eller nu hvor modellen hedder ProAce og er søsterbil til Citroen og Peugeot-varevogne.

Toyota producerede da heller ikke ret mange Himedic-ambulancer. Mellem 1994 og 2000 blev det til bare 1.500 biler. Altså før bilen blev afløst af en ny model.

I dag er bilen importeret til USA, hvor den har et prisskilt på 34.995 dollars. Godt 230.000 danske kroner. Kilometertælleren fortæller, at bilen lige har rundet de 61.000 mil svarende til 98.000 kilometer.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billeder af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk