81 procent af alle nye biler leveres i disse fire farver


Og selvom 2020 endnu ikke helt er gået, har trenden ikke ændret sig.

“Enhver kunde kan få sin bil lakeret i lige den farve, han gerne vil have, så længe den er sort”, sådan sagde Henry Ford, da hans Model T begyndte at trille af samlebåndet i 1909.

På de 111 år siden da har tiderne ændret sig. Og heldigvis for det. Eller har de? Ikke hvis man kigger på de farver, som nybilskunden anno 2020 rent faktisk vælger ude hos forhandleren.

LÆS OGSÅ: Falsk betjent fanget – forsøgte at stoppe ægte civilpatrulje

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For selvom vi i dag faktisk kan få biler i alverdens farver – lige fra verdens mest sorte nuance til kokainhvid – ja, så vælger de fleste faktisk så faktisk sort. Næsten da. Det og så to andre farver – nemlig grå og hvid.

Sølv taber
I dette tilfælde dækker ‘de fleste’ over hele 81 procent af alle nybilskøbere. De tre farver bytter dog fra tid til anden plads. I år har bilfabrikkerne eksempelvis leveret flest hvide biler, viser nye tal fra Global Automotive Color Popularity Report, som firmaet Axalta står bag. Det er 68. gang rapporten udkommer.

Ja, der findes faktisk nogen, der går op i, hvilken farve din bil har.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
38 procent af alle verdens nye biler er i 2020 blevet leveret i hvid, mens 19 procent er sorte og 15 procent er grå. Sølvfarvede biler mister overraskende terræn. Kun 9 procent af alle nye biler er i år leveret i den farve.

Der er dog stadig langt ned til en af de absolut mindst populære farver – nemlig grøn – som kun én procent af verdens nye biler lakeres i fra fabrikken.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk