Politiet: 90-årig spritbilist ramte modkørende og stak af

Rigspolitiet sætter to uger af til at gå efter enhver trafikforseelse i en større færdselskontrol på de danske veje. Indsatsen, som går under navnet 'sikre veje', er del af et international samarbejde. 
Foto: Niclas Jessen/Rigspolitiet PR

En 90-årig kvinde fra Odense havde fået for meget at drikke, inden hun onsdag satte sig bag rattet. At hun blev spøgelsesbilist, stoppede hende ikke.

Onsdag formiddag var en 90-årige kvinde nemlig involveret i færdselsuheld i krydset ved Rismarksvej og Middelfartvej. Hun ville svinge til venstre, men kommer i stedet venstre om et helleanlæg.

– Da jeg så det første gang, tænkte jeg “det kan sgu ikke passe – det må være en fejl. Men den er god nok.”.

Det hører langt fra til blandt hverdagsopgaverne for Fyns Politi at stoppe 90-årige bilister. Og da slet ikke dem, som har fået for meget at drikke, inden de sætter sig bag rattet. Derfor kommer onsdagens hændelse da også bag på politikommissær Erik Skov. Det fortæller han til Fyens.dk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Umiddelbart efter helleanlægget er den 90-årige ved at ramle sammen med en modkørende bilist. Men begge får bremset op i tide. Kort efter vælger den 90-årige dog at trykke på speederen og fortsætte ind i den modkørende.

Det bemærker den 90-årige tilsyneladende ikke. Så hun fortsætter sin køretur, som først stopper, da politiet får kontakt til hende. Her blæste hun i øvrigt alkometeret over det tilladte. Nu skal en blodprøve afgøre, hvor påvirket den 90-årige var bag rattet.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk