18-årig trukket i retten efter politijagt – køretøj kan ikke konfiskeres

Fredag aften var der, alt efter hvordan man ser på det, stor chance/risiko for at møde politiet i trafikken, man jagtede J-Dag spritkørsel.

To motorcykelbetjente jagtede en 18-årig mand på knallert. Nu har sagen været i retten – og udfaldet er klart: Staten kan ikke røre knallerten. 

Det er ikke en bil. Alligevel havde Østjyllands Politi en novemberdag sidste år hele to MC-betjente på hjul af en knallert og dennes 18-årige fører. Det skriver Lokalavisen.dk Undervejs nåede knallerten op på over 100 km/t, mener politiet, ligesom der blev kørt over for rødt lys, kørt på cykelstier og blæst på vigepligten. Alt sammen på en ikke-indregisteret knallert.

Og selvom det alene på grund af hastigheden kan betragtes som vanvidskørsel, kan staten ikke tage knallerten fra den unge mand. For selvom jagten først sluttede, da den unge mand til fods fandt ned på motorvejen og derfra ind i en skov, fandt Retten i Randers ikke, at den 18-årig havde kørt hensynsløst eller med en hastighed højere end det generelt tilladte. Det sidste blev også understøttet af den ene betjents forklaring i retten.

Den går ikke, anklager!
Det var ellers ikke, fordi anklageren så med milde øjne på sagen. Herfra lød det, at den 18-årige både skulle idømmes ubetinget fængsel, en frakendelse af førerretten og en klækkelig bøde. Og så skulle knallerten konfiskeres.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den 18-årige havde da også forklaret, at han stak af, fordi han var overbevist, om at politiet ville beslaglægge knallerten, hvis de fik fat i den. Så langt ville domsmandsretten ikke gå.

For selvom den 18-årige tidligere er frakendt retten til at køre stor knallert, drejer sagen her sig om kørsel på lille knallert. Og så kan den gentagelsesregel, der ellers ville kunne fratage den 18-årige knallerten, ikke bruges.

I stedet slipper den unge mand med en bøde på 14.000 kr. og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Fængsel bliver der heller ikke noget af.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk