18-årig blæste forbi fotovogn – familiemedlem mister Mercedes

Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Den unge bilist kørte tilbage til den fotovogn, som kort forinden havde blitzet ham med mere end det dobbelte af den tilladte hastighed.

Tirsdag aften i denne uge mistede en bare 18-årig bilist både sit kørekort og en andens Mercedes. På Slagelsevej i Benløse er hastighedsgrænsen 60 km/t. Uheldigvis for den unge mand blæste han afsted på strækningen, hvor der også stod en fotovogn, med 127 km/t.

Altså langt over det dobbelte af den tilladte hastighed.

– Det et er det, vi kalder vanvidskørsel, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet fortæller, at den 18-årige selv kørte tilbage til stedet. Han var ifølge eget udsagn nemlig ikke helt klar over, hvad der netop var sket. Andet end han netop var blevet mødt af et rødt glimt. Da politiet kom frem til stedet, blev den 18-årige bedt om at aflevere sit knap ét år gamle kørekort, og bilnøglerne til den ældre Mercedes S-Klasse han kørte i.

Bilen tilhører i øvrigt et familiemedlem som har protesteret over beslaglæggelsen. Derfor skal sagen nu forbi en dommers bord. Den 18-årige, siger politiet, var hverken påvirket af stoffer eller alkohol. Men han kan nu se frem til en straffesag, hvor det skal afgøres, hvor længe han må undvære førerretten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk