17-årige Bastian Buus sigter efter en føring i Porsche Carrera Cup

© BASTIAN BUUS RACING
© BASTIAN BUUS RACING

Den danske Porsche-kører Bastian Buus er kun ét point fra toppen af rookiemesterskabet den tyske Porsche Carrera Cup, som afvikler sæsonens tredje runde på Formel 1-banen Red Bull Ring den kommende weekend.

Den 17-årige danske Porsche Carrera Cup-kører, Bastian Buus, er kommet godt fra start i det tyske mærkemesterskab og ligger inden tredje afdeling på Red Bull Ring i Østrig på en tredjeplads i mesterskabet for rookies. Dette til trods for, at det danske stortalent blev diskvalificeret efter sæsonens første løb og måtte starte bagest i anden afdeling efter en kvalifikationssession præget af uheld og røde flag. Buus har nemlig formået at vende nedture til opture og sikret gode point, og den kommende weekend har danskeren tænkt sig at overtage føringen.

– Fokus for mig og resten af holdet fra Allied-Racing er at vinde rookiemesterskabet her i min debutsæson. Jeg er med i Porsches talentpulje, så det handler virkelig om at slå igennem i første hug. Opgaven på Red Bull Ring bliver derfor at få en god kvalifikation og komme endnu højere op i feltet fra starten af de to løb. Vi var uheldige med kvalifikationen i sidste afdeling på Oschersleben, hvor jeg kun nåede at sætte én tid og derfor måtte starte bagest i ét af de to løb, og sådan noget må ikke ske igen. Omvendt har vi været gode til at finde farten, når det gjaldt, lyder det fra Bastian Buus.

© BASTIAN BUUS RACING
© BASTIAN BUUS RACING

– Selv efter en diskvalifikation er jeg nu kun ét point fra toppen af stillingen, men jeg ligger på tredjepladsen fordi førstepladsen deles af to kørere. Derfor skal vi have en masse point med fra denne weekend, og helst uden at tage for mange chancer. Efter torsdagens uofficielle træningssessions, hvor jeg var med blandt de hurtigste, har jeg en god fornemmelse af den her weekend. Jeg glæder mig virkelig til at komme på banen igen. Den skal have fuld gas!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tredje afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland skydes i gang med officiel træning fredag, efterfulgt af kvalifikation lørdag. Kørernes to bedste tider i kvalifikationen afgør startpositionen i weekendens to 30-minuttersløb, som afvikles henholdsvis lørdag og søndag. Alle 2021-sæsonens løb kan streames gratis på seriens Facebook-kanal samt på Youtube.

PORSCHE CARRERA CUP DEUTSCHLAND
TIDSPLAN – RED BULL RING

Ses vi til Auto Show?


Fredag 11. juni
14:20 – Træning (60 min)

Lørdag 12. juni
09.10 – Kvalifikation (35 min)
15.10 – RACE #1 (30 min)

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Søndag 13. juni
12.00 – RACE #2 (30 min)

Følg med LIVE: https://www.youtube.com/user/CarreraCupGermany

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk