Reklame:

Volvo stopper helt med at bygge dieselbiler

Volvo Cars stopper med at producere dieselbiler. Produktionen af alle dieselbiler fra Volvo vil ophøre i begyndelsen af 2024.

Det annoncerede det kinesiske bilmærke i forbindelse med til Climate Week NYC.

Beslutningen – hedder det i en pressemeddelse – understreger Volvo Cars’ ambition om kun at sælge fuldelektriske biler i 2030.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I 2040 er målet, at virksomheden skal være klimaneutral. Strategien repræsenterer en af branchens mest ambitiøse transformationsplaner.

– Elektriske motorer er vores fremtid, og de er overlegne i forhold til forbrændingsmotorer: De støjer mindre, vibrerer mindre, har lavere vedligeholdelsesomkostninger for vores kunder og nul udstødningsgasser, siger Volvo Cars’ administerende direktør Jim Rowan.

LÆS OGSÅ: Helt andet Formel 1-hold ville have Kevin Magnussens kollega

Allerede for et år siden meldte Volvo Car Denmark ud, at salget af biler, der udelukkende kører på benzin eller diesel, ville stoppe øjeblikkeligt. På det tidspunkt var Danmark det andet marked, som stoppede salget af rene fossilbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Volvo Cars beslutning om at stoppe produktionen af dieselbiler er utrolig vigtig for hele den globale bilindustri.

– Vi er med til at presse en samlet industri i retning af at blive fuldelektrisk. Vi er i Danmark forløbere, fordi de danske forbrugere har vist stor interesse for vores elektriske modeller. Og nu kommer resten af verden mere med, siger direktør for Volvo Cars  i Danmark Sarka Heyna Fuchsova.

Bruger ikke én krone på forbrænding
Dagens udmelding følger Volvo Cars’ beslutning fra sidste år om at trække sig fra udviklingen af nye forbrændingsmotorer.

Reklameblok:


I november 2022 solgte Volvo Cars sin aktieandel i Aurobay, som er det fællesventureselskab, der indeholder alle Volvo Cars’ resterende aktiver inden for forbrændingsmotorer.

Det betyder, at Volvo Cars ikke længere bruger en eneste forsknings- og udviklingskrone  på at udvikle nye forbrændingsmotorer.

Udmeldingen flugter også med med forbrugernes krav og efterspørgsel, mener Volvoq. For bare fire år siden var dieselbilen den klart største indtægtskilde for Volvo Cars i Europa, og sådan var det for de fleste bilproducenter.

Dengang var hovedparten af de solgte biler på kontinentet drevet af dieselmotorer. Det har ændret sig, mener kineserne.

Volvo Cars’ fokus på elektrificering og produktudvikling inden for elbiler, en ændret markedsefterspørgsel og skrappere emissionsregler har gjort, at størstedelen af salget i Europa består af elektrificerede biler, altså enten fuldelektriske biler eller plug-in hybrid-biler i 2023.


Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?