Annonce:

Volkswagen fortryder elbil-design: Vi skal være skarpere

Det var ikke uden grund af Volkswagen fyrede designchef Jozef Kaban i januar 2023. Han gjorde bilerne for kedelige. Den nye mand på posten vil stramme op.

Besøg vores annoncør:

Volkswagen designchef Jozef Kaban røg ud af fabriksporten i Wolfsburg ganske kort efter præsentationen af konceptbilen ID.Life.

Allerede dengang sagde de øvrige chefer, at Jozef Kaban, der siden er blevet hyret til at designe MG’s kommende biler, at slovakkens streg var for kedelig.

Og nu siger hans afløser, Andreas Mindt, at mærket har taget kritikken af især ID.-modellerne ID.3, 4 og 5 til sig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det forklarer han i et interview til Automobilwoche.

LÆS OGSÅ: Selvkørende biler kan ikke se sving i mørke, siger forskere

– Vi skal være mere progressive, hvad design angår, forklarer Mindt.

Samtidig understreger han, at dagene med at kigge tilbage i det historiske modelprogram for at finde inspiration til nye modeller er helt slut. I hvert fald for Volkswagens vedkommende.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Udmeldingen kommer Volkswagen med i et forsøg på at imødegå den kritik, som især de første elbiler i ID.-serien har fået.

Selv internt hos Volkswagen har der været utilfredshed med mærkets design. Den tidligere designchef Jozef Kaban skulle af den øverste direktør Thomas Schäfer have fået drøje hug for sit arbejde med konceptbilen, der siden er blevet til ID.2. En bil der kommer til verden i 2025.

En ting er design, noget andet er, at Volkswagen faktisk havde travlt med at sende de første ID.-biler på gaden. Også for travlt.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

En model som ID.3 var fyldt med fejl, da den kom på markedet. Det klagede en række danske ejere over. Bl.a. i DR’s forbrugerprogram Kontant. Volkswagen i Danmark måtte da også krybe til korset.

– Vi har aldrig nogensinde lanceret et produkt, hvor vi har været så plaget af fejl på den første sending, sagde den daværende VW-direktør i Danmark Mads Nør Lauvring til mediet.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler